T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / GAZİEMİR - Remzi Doğan Ortaokulu

REMZİ DOĞAN ORTAOKULU TARİHÇESİ

okulumuz hakkında

         1992 yılında iş adamı Remzi Doğan'ın bağışladığı 3500 metrekare arsa üzerine 9 derslikli İlkokul inşaatına başlanmış ve 1993-1994 öğretim yılında öğretime açılmıştır. 1997–1998 eğitim-öğretim yılında kesintisiz 8 yıllık eğitimin kabul edilmesi ile okulumuz ilköğretim okuluna dönüştürülmüş, aynı öğretim yılında 6.sınıflara 92 öğrenci kayıt olmuştur. 1998 yılında inşaatına başlanan 13 derslikli yeni bina 1999–2000 eğitim-öğretim yılında hizmete girmiştir.
               2012 Yılında kabul edilen 4+4+4 Eğitim sistemi ile okulumuz Remzi Doğan İlkokulu ve Remzi Doğan Ortaokulu olarak iki ayrı kuruma ayrılmıştır. Okul bahçesi ortasına duvar çekilerek A blok İlkokul, B blok ortaokul kısmına tahsis edilmiştir.13 Temmuz 2012 tarihinden itibaren okulumuz Remzi Doğan Ortaokulu adını almıştır.2011-2012 Eğitim Öğretim yılında Okul Aile Birliği tarafından yapımına başlanan spor salonu 12/11/2013 tarihinde törenle açılmıştır.   

            01/07/2019 tarihinden itibaren Okul Müdürü olarak Fikri SERTEL atanmıştır. 

 

 

SARNIÇ'I TANIYALIM

okulumuz hakkında

Sarnıç Beldesi, İzmir ili, Gaziemir ilçesine bağlı bir belde olup, İzmir'e 17 km., Gaziemir'e 6 km. uzaklıktadır. Doğusunda bulunan ormanlık saha ferah bir hava vermektedir. Batısında İzmir-Aydın Karayolu ve buna paralel İzmir-Aydın Demiryolu geçmektedir. Güney batısında Adnan Menderes Hava Limanı bulunmaktadır. Kuzeyi Hava Teknik Okullar arazisi ile çevrili, güneyi de ormanlık sahadır.

BİTKİ ÖRTÜSÜ

Doğu ve güneyinde çam ormanları ve maki alanlar bulunmaktadır. Tarlalara tütün ve ayçiçeği ekilmektedir. Ayrıca tarlalarda zeytin, incir ve ceviz gibi ağaçlar bulunmaktadır. Evlerin çoğunluğu bahçeli olduğundan çeşitli meyve ağaçları vardır.

İKLİMİ

Beldemizde Akdeniz iklimi hâkimdir.Çevresi açık olduğundan rüzgârdan etkilenmektedir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Son yıllarda beldemizde yağışlar az olduğundan yeraltı sularında azalma görülmektedir.

NÜFUSU

2000 yılı genel nüfus sayımında 17930 kişi olarak tespit edilmiştir. Ancak 1989 yılında Bulgaristan'dan zorunlu göç nedeniyle nüfus olağanüstü artmıştır. Elde kesin veriler olmamakla beraber nüfusun 23.000'i geçtiği ifade edilmektedir. Ayrıca yurt içinden de göçler sürmektedir.

TARİHÇEMİZ

Kutsal Melezos Çayı şimdiki adıyla Melez Çayı Sarnıç sınırları içinden doğarak İzmir Körfezine dolayısıyla Ege Denizine kavuşmuştur. Melez Çayı üzerindeki bu köprü, İ.Ö. 850 yılında yapılmıştır. Sarnıç'tan doğan Melez Çayı'nın diğer önemi de İzmir'in kuruluşuyla ilgilidir. "İskender bir gün Pagos'ta şimdiki Kadifekale'de avlanırken yorgun düşmüş, bu yorgunluğun etkisiyle uzandığı bir ağacın dibinde uyuyakalmış. Rüyasında İzmirlilerin çok sevdiği dönemin ikiz tanrıçası Nemesis, İskender'e İzmir'i orada kurmasını söyledi. Klaros, (Apollon Tapınağı bilicisi), İskender'in düşünü yorumladı: "Kutsal Melez Çayı kıyısındaki Pagos'ta kurulacak kentte oturanlar üç -dört kat daha mutlu olacaklar." dedi.

Melez Çayının dolayısıyla Sarnıç'ın eski çağlardaki tarihsel özelliğini bu şekilde açıkladıktan sonra, yakın tarihten günümüz Sarnıç'ın evrimini açıklayalım:

okulumuz hakkında

Sarnıç'ta 1950 yıllarında Hanımın Çiftliği olarak bilinen yer vardı. Bu çiftliğin sahibi Mediha SARNIÇ'tı. Köye ilk yerleşim 1951 yılındadır. Bu yıllarda Bulgaristan'dan gelen göçmenler yerleştirilmiş ve köy kurulmuştur. Daha sonraları yurt içinden özellikle Burdur, Afyon illerinden göç edenler de olmuştur. Böylece köy daha da büyümüştür.1989 yılından sonra Bulgaristan'dan zorunlu göçe tabi tutulan soydaşlar yoğun olarak köye yerleşmişler ve köy çok büyümüştür. Bu nedenle muhtarlıkla idare güç duruma gelmiştir. Bunun üzerine 1992 mayıs ayında belediyeye dönüşmek üzere referandum yapılmış ve büyük çoğunlukla kabul edilmiştir. Bu arada yetkili mercilerden Belde Belediyesi oluru çıkmıştır. 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı seçimi yapılarak "Belde Belediyesi" statüsüne kavuşmuştur. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Sarnıç, Belediye statüsünden çıkarılarak Gaziemir Belediyesine bağlı bir mahalle durumuna getirilmiştir.



 




Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.11.2012 - Güncelleme: 04.01.2022 17:44 - Görüntülenme: 10681
  Beğen | 1  kişi beğendi